Medvjeđi brlog - spašavajmo sami sebe, "egzodusom" i na druge načine

Go down

Medvjeđi brlog - spašavajmo sami sebe, "egzodusom" i na druge načine

Post by RealBear on Sat Jul 28, 2018 10:16 pm

Kao što rekoh u kafani, idemo mi međedovad i ovdje, da nas ne iznenadi kakva resesija...

Šta ti je berza, Ameri objavili rast GDP-a od 4.1%, Trump zaplesao indijanski ples, a market ode jučer u ambis.

Prije par tjedan ode Netflix 20% u minus, prije dva dana ode i Facebook još gore, a jučer lijepo međedi zapaprili i Twitteru s odličnih -20%.  bounce  

To naravno nije sve, izgleda da bi Amerika otklanja opasno u lijevo, po principu "Amerika i Engleska bit će zemlja proleterska".

Mark this name: Alexandria Ocasio-CortezMoram priznati da sam očekivao da će trigger za novi bear market biti izazvan s "AI Winter" nakon što se ovaj trenutačni hype uruši, nisam baš kalkulirao da će Trumpove ludorije i igrarije ovoliko ojačat socijaliste u Amera.  lol!

Ali "crni labuduki" su po definicije nepredvidivi i međedi im ne gledaju u zube, tko zna šta se još ovdje može izdogađat na ovako precijenjenom ATH marketu.

Amere ćemo pratit (neka im bude kako im bude), pratit ćemo hrvatske uhljebničko-rodijačke veseljake koji misle ziđat koloseume parama ovih koji još nisu pobjegli u "egzodus" (nek i Hrvatima bude kako im bude), ali mislim da bi osnovna nit topica trebala biti kako iskoristit opcionalnost, mogućnost hedga i arbitraže koje odlazak u "egzodus" pruža. Ipak nam čitateljstvo dolazi iz 23 različite zemlje iako pišemo na hrvatskom.

Možda da krenemo sa sasvim trivijalnim stvarima, recimo od ideje promoćurnog forumaša diabolice koji je izjavio da mu je glavni motiv "egzodusa" u Njemačku bio zaradit si za penziju.

Naime, 5 godina rada kod Mutti Merkel i ima se njemačka penzija, vjerojatno za mnoge veće nego što će im biti penzija za 35 godina rada u Hrvatskoj.

Zašto je to bitno za međede?

Poanta je u opcionalnosti i mogućnosti hedga, kad prođe tih 5 godina čovjek se može vratiti (što će dosta ovih koji odlaze u "egzodus" malo stariji vjerojatno i napraviti) ili se može ostati (pa tako kalkulirati i akumulirati lovicu iz godine u godinu). Nakon tih pet godina "ezodusaše" apsolutno nije briga šta će hrvatski megauhljebi u napadu "diaboločke ingenioznosti" napraviti s 2. stupom.

Ta mogućnost biranja, opcionalnost, convex payoff u "egzodusu" za razliku od situacije kad se mora strepiti o zloći, bezobrazluku i pohlepi hrvatske uhljebničko-rodijačke paradigme izgleda zapravo ovako...

avatar
RealBear

Posts : 112
Join date : 2018-06-04

View user profile

Back to top Go down

Re: Medvjeđi brlog - spašavajmo sami sebe, "egzodusom" i na druge načine

Post by Lebowski on Mon Aug 13, 2018 10:12 pm

Jel' se prate sultanovi problemi i njegova lira? Počelo se šire tresti...
avatar
Lebowski

Posts : 38
Join date : 2018-06-05
Age : 37
Location : Brisel

View user profile

Back to top Go down

Re: Medvjeđi brlog - spašavajmo sami sebe, "egzodusom" i na druge načine

Post by Ghost on Tue Aug 14, 2018 12:56 pm

Ne znam koliko fašistička Turska ima veze s globalnom ekonomijom. Ali zanimljivo je pratiti povrat fašizma u svijetu u političkom smislu.

Ghost

Posts : 2
Join date : 2018-07-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Medvjeđi brlog - spašavajmo sami sebe, "egzodusom" i na druge načine

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum